הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
לפני שעה ו-13 דקות
31.69% מהצפיות
מאת וואלה!
הרעיון של מסע בזמן תמיד הצית את הדמיון האנושי, ולא פעם חובבי קונספירציות משוכנעים שהם מצאו לו הוכחות חותכות בתוך ארכיונים היסטוריים מאובקים. דוגמה מושלמת לכך היא תמונה שצולמה בשנת 1917 בקנדה, אשר מציגה התקהלות שגרתית למדי של גברים, נשים וילדים העומדים על צלע הר. התמונה ההיסטורית נחשפה מחדש בשנת 1974 בספרו של לסטר ריי פטרסון, שתיעד את ההיסטוריה של האזור. במבט ראשון הכל נראה תקין, אך גולשים חדי עין שהבחינו בפרט אחד ספציפי הפכו את התיעוד למוקד של דיון סוער. מה שריתק את כל מי שנתקל בתמונה הוא מי שזכה לכינוי "גולש הגלים". בין שלל המצולמים הלשובים בחליפות עם כובעים ובגדים כבדים, עומד גבר צעיר שלבוש בטישרט רחבה, מכנסיים קצרים ותסרוקת מודרנית ופרועה - מראה שעומד בסתירה מוחלטת לכל מי שמקיף אותו. בחינה מדוקדקת יותר של התמונה מגלה כי אפילו האנשים שעומדים לצידו נראים המומים מהופעתו. הגבר שמשמאלו נועץ בו מבט חסר אמונה, בעוד אישה מצד ימין נראית כמצביעה עליו, מה שמעצים את התחושה כאילו הוא הופיע שם משום מקום בדיוק כשהמצלמה תקתקה.
לפני שעה ו-14 דקות
26.34% מהצפיות
מאת וואלה!
גילוי נחיל של חרקים ברחבי הבית יכול להיות חוויה מטרידה מאוד, במיוחד כשהמקור שלהם נותר בגדר תעלומה. השאלה שרובנו שואלים את עצמנו כשמגיעה העונה החמה ומביאה איתה אורחים לא קרואים, כמו נמלים, היא כיצד לחסל אותם במהירות וביעילות לפני שהם ישתלטו על כל חלקה טובה. זה בדיוק מה שניסו לגלות חברי קבוצת פייסבוק פופולרית לטיפים בניקיון. בעלת בית מודאגת פנתה לעזרה לאחר שחזרה לביתה וגילתה מאות נמלים מגיחות מתחת למכונת הכביסה וארונות המטבח שלה.
לפני שעה ו-22 דקות
20.99% מהצפיות
מאת וואלה!
דייוויד גרוס, פיזיקאי תיאורטי אמריקני שזכה בפרס נובל לפיזיקה בשנת 2004 על תגליותיו המדעיות, אוחז בתחזית מפחידה למדי לגבי עתידנו על פני כדור הארץ. גרוס הגיע בגיל 13 לישראל במסגרת עבודתו של אביו. למד בתיכון ליד האוניברסיטה בירושלים ואת התואר הראשון והשני בפיזיקה קיבל מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא זכה לאחרונה בפרס נוסף על הישגיו בסך כ-11 מיליון שקלים, ונשאל במהלך ראיון למגזין מדע האם לדעתו האנושות תצליח להגיע לפריצות דרך פיזיקליות משמעותיות ב-50 השנים הבאות. תשובתו הפתיעה והקפיאה את המראיינים. "כיום אני מבלה חלק מזמני בניסיון להסביר לאנשים שהסיכויים שנחיה עוד 50 שנה הם קטנים מאוד", הצהיר המדען. לטענתו, הערכה גסה מצביעה על כך שאסון עולמי שיוביל למחיקת האנושות עלול להתרחש כבר בעוד כ-35 שנים, אי שם באזור שנת 2061. ההערכה הזו מבוססת על חישוב הסתברותי: בעוד שבעבר הסיכוי למלחמה הרסנית עמד על אחוז אחד בשנה, הרי שהמצב החמיר משמעותית בשלושת העשורים האחרונים, וכיום הוא מעריך את הסיכון בכשני אחוזים בכל שנה.
לפני שעה ו-14 דקות
20.99% מהצפיות
מאת וואלה!
סרטון ממצלמות אבטחה שצף לאחרונה מחדש ברשת וצבר 8 מיליון צפיות, מעורר דיון טעון על הגבול הדק שבין הגנה עצמית לבין תגובה מוגזמת ופזיזה. התיעוד מציג זוג נשוי מתכונן למשחק סנוקר בבר ריק למדי. בזמן שהבעל מסדר את הכדורים על השולחן, מתקרב אל אשתו גבר שיכור הלבוש בחולצת פולו אדומה וג'ינס קרוע. השיכור נראה שולח יד ונוגע בישבנה של האישה, שמנסה מיד להדוף ולהרחיק אותו ממנה. הבעל, שקלט את המתרחש בזווית העין, לא המתין שנייה אחת. הוא הסתער בזעם על המטרידן והנחית אגרוף אימתני היישר לפרצופו. עוצמת המכה שלחה את השיכור, שהיה קטן ממנו משמעותית, להתרסק בעוצמה על רצפת הבר. בתוך הדרמה, האישה עוד ניסתה לחצוץ בין השניים שניות לפני המכה הניצחת, אך הבעל הזועם הדף אותה הצידה ובטעות פגע בפניה עם מקל הסנוקר שאחז, מה שגרם לה לתפוס את לחייה בכאב. מיד לאחר מכן, איש צוות במקום הורה לבעל לעזוב את הבר.