הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/06/21 13:37
12.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר התקשורת, יועז הנדל, אישר הבוקר (א') את הרפורמה לביטול הפיצול בין התשתית לספק. הרפורמה החדשה, תבטל את ההפרדה בין שני השירותים ותאפשר לחברות למכור אותן כחבילה אחת ושירות אחד קרדיט: דוברות משרד התקשורת שר התקשורת, יועז הנדל, אישר הבוקר (א') את הרפורמה לביטול הפיצול בין התשתית לספק, שתשנה את מבנה שוק האינטרנט וצפויה להביא לשיפור משמעותי באיכות השירות לצרכנים. כיום, צרכן יכול לרכוש את השירות משתי חברות המספקות שירותי תשתית וספק בנפרד.
רפורמת "השוק הסיטונאי" אפשרה לשווק את שני השירותים בחבילה אחת, אך בפועל השירותים עדיין סופקו גם על-ידי שתי חברות בנפרד, באופן שפגע באיכות השירותים לצרכן בישראל. צרכנים שסבלו מתקלות נאלצו להתמודד עם "זריקת אחריות" בין חברת התשתית לספק, וסבלו מתופעת "המנויים הרדומים"- המשך תשלום לא מודע לחברת התקשורת למרות שהפסיק לקבל ממנה שירותים.
הרפורמה החדשה, תבטל את ההפרדה בין שני השירותים ותאפשר לחברות למכור אותן כחבילה אחת ושירות אחד. משרד התקשורת סבור שבשלה העת לסיים את מודל תשתית-ספק אשר מיצה את תרומתו התחרותית, תוך עידוד התחרות באמצעות השוק הסיטונאי.
בשנה האחרונה פעל המשרד על גיבוש הרפורמה שתסיים את הפיצול שנוצר לפני כ-20 שנה. בחודש אוקטובר האחרון פרסם המשרד שימוע בנוגע למתווה יישום הרפורמה, ובהמשך פרסם גם שימוע משני, ובעקבותיהם גיבש את מתווה ביטול הפיצול בין תשתית לספק, כפי שאושר הבוקר על-ידי שר התקשורת.
מתווה הביטול
החברות בעלות התשתית יציגו למשרד התקשורת הסכם עם חברות הספק ('הסכמי מדף'), שיכללו מדדי תוצאה ומנגנוני פיצוי מוגדרים ומוסכמים מראש, ולאחר מכן המשרד יודיע על קבלת ההסכם ו/או על שינויים בהסכם. תיקבע תקופת כיול במהלכה יעבירו חברות התשתית והספק למשרד את מדדי הביצוע העיקריים בכל חודש.
לקוחות קיימים שיבקשו להמשיך לצרוך את שירותי האינטרנט באופן מפוצל, יורשו לעשות כן. לקוחות חדשים יצטרפו לשירות האחוד בלבד. בתום שנה מיישום הרפורמה, משרד התקשורת יבדוק את המגמות בשוק ואת מעבר המנויים לשירות האינטרנט האחוד. בהתאם לממצאי הבדיקה, ישקלו צעדים על מנת להבטיח את יישום הרפורמה ושיפור השירות לצרכן.
20/06/21 07:54
9.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכת תקשורת בשם GLOBAL LINK תאפשר לשדר לטיל מטרות ממטוס סיוע קרוב צילום: רפאל בחברת רפאל שידרגו את יכולות הטיל אוויר-אוויר פיתון-5 והעניקו לו יכולת לרכוש מטרות בסיוע מטוס המצוייד במערכת תקשורת חדישה GLOBAL LINK של החברה.
מדובר במערכת רדיו מוטסת, רב-ערוצית ואוטומטית, המיועדת להגדיל את היקף העברת המידע והנתונים המאובטחים בין מטוסי קרב מודרניים הנמצאים בפעילות קרבית טקטית באזור לחימה. מערכת GLOBAL LINK מקשרת את העברת הנתונים והמידע ואת ההפעלה האוטומטית של ממסרים בין מטוסי הקרב, וכך היא משפרת לא רק את רמות המודעות המצבית של המטוסים, אלא גם את הביצועים של טילי א/א פיתון-5.
יניב רותם, מנהל שיווק ופיתוח עסקי ברפאל, אמר לג'יינס כי מטוס קרב המצויד במערכת GLOBAL LINK יכול לשגר טיל אוויר-אוויר פיתון-5 או טיל א/א אחר לעבר מטרה כאשר את נתוניה קיבל מהרשת של מערכת התקשורת ולאו דווקא ממכ"ם המטוס.
20/06/21 13:30
7.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת בואינג מצפה להחזיר את מטוסי ה737 MAX לשירות החל משנת 2023. מטוס בואינג 737-10 יכול להכיל עד 230 נוסעים צילום: בואינג מטוס בואינג 737-10 השלים בהצלחה את טיסתו הראשונה. המטוס נחשב לגדול ביותר בצי המטוסים של משפחת מטוסי בואינג 737. המטוס המריא משדה התעופה Renton Field שבוושינגטון, בשעה 10:07 (זמן מקומי) לטיסה בשמי המדינה, אשר בסופה נחת המטוס בשדה של בואינג בסיאטל בשעה 00:38 (זמן מקומי).
טיסתו הראשונה של מטוס בואינג 737-10 מהווה את תחילתה של סדרה מקיפה של בדיקות ומבחנים, שנועדו להדגים את בטיחותו ואמינותו של הדגם החדש. בואינג תעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הרגולטורים על מנת לאשר את השימוש במטוס לפני כניסתו לשירות המתוכננת בשנת 2023.
אמר סטן דיל, נשיא ומנכ"ל חטיבת המטוסים המסחריים בבואינג, אמר: "מטוס בואינג 737-10 הוא חלק חשוב מתכניות הצי של הלקוחות שלנו, הוא מעניק להם קיבולת גדולה יותר, מפחית את עלויות הדלק ומוזיל את עלויות התפעול. הצוות שלנו מחויב לספק מטוס בעל האיכויות והאמינות הגבוהה ביותר."
מטוס בואינג 737-10 יכול להכיל עד 230 נוסעים. הוא משלב בתוכו מערכת טכנולוגית מתקדמת ידידותית לסביבה המפחיתה את פליטת הפחמן ב -14% ואת רעשי המטוס ב -50% בהשוואה לקודמיו. עד כה נרשמו יותר מ - 400 הזמנות מצד חברות מובילות ברחבי העולם.
20/06/21 16:47
7.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הארכת מינוי רא״ל אביב כוכבי בשנה נוספת שווה כקליפת השום ללא תקציב חדש שיתמוך במימוש תר״ש תנופה. מהצד השני, נתניהו צריך לעשות הכל להפיל את חוק התקציב במטרה ללכת לבחירות חדשות https://www.youtube.com/watch?v=YOhhV8Kl3FY בצעד, שככל הנראה לא תוכנן מראש, אך לקוח כאילו ממשחק שחמט מקצועי, אישרה הממשלה בראשות נפתלי בנט את הארכת הכהונה של הרמטכ״ל אביב כוכבי בעוד שנה. כלומר, עד סוף שנת 2022. המשמעות היא, שכל ניסיון לתקוע את תקציב המדינה מצד האופזיציה, יפגע באופן ישיר בכוכבי ובתר״ש שלו. בכך, הפך בנט את נתניהו למשוכה בפני בניין הכוח של צה״ל. האבסורד? הארכת כהונתו של כוכבי קודמה בשלהי כהונתו של נתניהו.
הארכת המינוי של כוכבי משולה לקליפת השום אם לא יעבור תקציב מדינה שיתן לרמטכ״ל את החלק היחסי של התקציב לממש את תר״ש תנופה. אם התקציב יעבור בינואר, לכוכבי תשאר עוד שנה עם כסף לממש, לפחות חלק, מתר״ש תנופה. בכך, הפך בנימין נתניהו, ראש האופזיציה, למשוכה העיקרית בדרכו של כוכבי - זאת, בשל הרצון של האופזיציה להפיל את חוק התקציב של הקואליציה.
אם חוק התקציב לא יעבור, הממשלה תתפרק, ונלך לבחירות נוספות ככל הנראה באזור מרץ-אפריל 2022. גם אם תקום ממשלה חדשה בסביבות מאי - יוני 2022, התקציב לא יעבור עד ינואר 2023. במילים אחרות, עבור כוכבי מדובר ב״שוט אחד״. או שהתקציב עובר בינואר הקרוב ונותן לו כסף לממש חלק מתר״ש תנופה בשנה שתשאר לו, או שהוא יבלה את שנת 2022 - עם תקציב 2019.
אם נסתכל על המהלך של בנט, מדובר בשח לנתניהו. אם נתניהו לא יעשה מהלכים להפיל את חוק התקציב באוגוסט הקרוב ובינואר הקרוב, הוא ישאר באופוזיציה עוד הרבה זמן. יתרה מכך, אם חבריו בליכוד יראו שהוא לא מסוגל להפיל את הממשלה החדשה על בסיס חוק התקציב, החוליה הכי חלשה של כל ממשלה, יתחיל קרב ירושה ביתר שאת. כלומר, תקיפת חוק התקציב היא , כנראה, ההימור הכי נכון של נתניהו כראש האופוזיציה.
אם הולכים לבחירות בתחילת 2022, הציבור עוד יזכור מי זה נתניהו והזיכרון הזה שווה עשרות מנדטים בקלפי. אם התקציב עובר, והממשלה לא נופלת, ב2023 וצפונה, אף אחד לא יזכור מי זה נתניהו לאחר שנה וחצי כהונה של בנט. הזיכרון של הישראלים קצר, אפילו קצר מאד. כלומר, במונחים של שחמט, אם בנט מעביר תקציב בינואר, זה שחמט פוליטי לנתניהו.
הארכת המינוי של כוכבי יכולה להתפס כמלכוד 22 לנתניהו. אם הוא יפיל את התקציב בינואר, הוא ישאיר את צה״ל, וכוכבי, ללא תר״ש מסודר. אזכיר כי זה לא אמור לעניין את נתניהו יותר מידי, הרי הוא זה שלא העביר תקציב בשנתיים הקודמות, והשאיר את צה״ל ללא תר״ש.
עבור כוכבי, מדובר במאבק בעייתי. כראש הצבא, הוא לא יכול להכנס למאבק פוליטי מול ראש האופוזיציה וראש הממשלה עד ללפני שבועיים. כלומר, כוכבי תלוי באופן מלא בבנט, לפיד וגנץ שיצליחו להעביר את התקציב בינואר הקרוב. עם זאת, כוכבי, יכול, כמו שעשה בטקס לזיכרו של אמנון ליפקין - שחק, למכור לציבור למה חשוב להשקיע בצה״ל.
כלומר, כוכבי, יכול להנחות את דובר צה״ל החדש, לתכנן קמפיין תקשורתי מטעם צה״ל, באמצעות כתבים צבאיים, כנסים, והדלפות לתקשורת, במטרה למסגר נרטיב שחייבים את התקציב בינואר הקרוב.
20/06/21 09:45
5.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצבא ההודי מבקש לרכוש כ-350 טנקים על מנת להתמודד עם ריכוזי הצבא הסיני מעבר לגבול. בתחילת השנה הודיעה אלביט כי תספק טנקים קלים למדינה באסיה-פסיפיק טנק קל SABRAH, מתוך אתר אלביט מערכות צבא הודו מבקש לרכוש כ-350 טנקים קלים להתמודדות עם ריכוזי צבא סיניים מעבר לגבול. שלושה מועמדים לעסקת הרכש הגדולה: הטנק הרוסי הקל SPRUT, הטנק SABRAH תוצרת אלביט מערכות והטנק HANWAH תוצרת קוריאה הדרומית.
שר ההגנה ההודי רג'נט סינג עומד לבקר ברוסיה, ויצפה בתצוגה של הטנק הרוסי SPRUT, מסרו מקורות צבאיים בדלהי. אתר החדשות הרוסי ספוטניק ניוז מוסר כי בגלל ההיקף הגדול של העסקה יתכן שיהיו מועמדים נוספים, אולי גם התעשיה הצבאית של הודו.
הצבא ההודי נוטה לרכוש את הטנק הרוסי 'ספרוט' כיוון שהוא מצוייד בתותח זהה לזה של הטנקים T-72 ו-T-90 של הודו, ואז אין צורך להחליף תחמושת. הרוסים גם שיפרו את ביצועי המנוע של הטיק הקל 'ספרוט', ולכן, אומר המומחה צבאי ההודי בריגדיר בדימוס רהול בונסלה, לטנק הרוסי יש כנראה עדיפות על פני המתחרים מישראל ומקוריאה הדרומית.
הודו וסין ממשיכות להחזיק באזורי הגבול במזרח חבל לדאך אלפי חיילים, טנקים ותותחים מאז נכשלו שיחות בין שתי המדינות בחודש אפריל. הודו פרסה באזורי הגבול מטוסי קרב ראפאל וטנקי T-72 ו-T-90, ואילו הסינים ביצעו באחרונה כמה תמרונים צבאיים מעבר לגבול.
בינואר השנה הודיעה חברת אלביט מערכות כי חתמה על חוזה בסך 172 מיליון דולר לאספקת טנק קל SABRAH "לצבא של מדינה באסיה-פסיפיק". הטנק הקל 'סברה', 30 טונות משקלו, בנוי על פלטפורמה זחלית תוצרת ג'נרל דיינמיקס אירופה (ספרד) או על פלטפורמת גלגלים תוצרת צ'כיה. הטנק מצוייד בתותח 105 מ"מ, בעל ניידות גבוהה ובכמה מערכות אלקטרוניות מתקדמות של אלביט מערכות.
20/06/21 12:23
5.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כריס אינגליס, בכיר לשעבר במועצה לביטחון לאומי, ייכנס לתפקיד מנהל הסייבר הלאומי של הבית הלבן - תפקיד חדש שיצר הנשיא ביידן, במסגרת הדגש המשמעותי שניתן לנושא הגנת הסייבר בממשל החדש כריס אינגליס במהלך השימוע בסנאט, מוקדם יותר החודש. צילום: Michael Brochstein/Sipa USA via REUTERS הסנאט האמריקני אישר ביום חמישי האחרון פה אחד את מינויו של כריס אינגליס לתפקיד מנהל הסייבר הלאומי של הבית הלבן. זהו תפקיד חדש שנוצר תחת ממשל ביידן, במסגרת חוק הרשאת ההגנה הלאומית המעודכן, המשקף את החשיבות המכרעת שמקנה הנשיא לנושא הגנת הסייבר. מדובר למעשה בהרחבה של תפקיד ״מתאם הסייבר״ של הבית הלבן שהקים ברק אובמה – שבוטל בנימוק של היעדר צורך ע״י דונלד טראמפ לפני כשלוש שנים.
תפקידו של אינגליס, המכונה ״צאר הסייבר״, יהיה לפקח על פיתוח אסטרטגיית הגנת הסייבר הפדרלית, לתאם את מדיניותה ולקשר בין הסוכנויות הפדרליות השונות, לפקח על פיתוח האסטרטגיה, וכן להוות את הגורם המקשר בנושא בין הקונגרס לבית הלבן. הוא יעבוד צמוד לראשה המיועדת של הסוכנות להגנת סייבר ותשתיות (CISA), ג׳ן איסטרלי, שמינויה צפוי להיות מאושר בקרוב.
״עלינו לוודא שהטכנולוגיה שלנו נבנית ונפרסת כאשר בראש ובראשונה המחשבה היא על הגנתה, ששרשרת האספקה התומכת הטכנולוגיה נקייה מסיכונים ביטחוניים, שאנשינו הנם בעלי אוריינות סייבר, שהתפקידים ותחומי האחריות מוגדרים דיים, ושאנו מסירים את הסדקים והקרעים המאפשרים ליריבינו את ההזדמנויות למצוא ולנצל חולשות״, אמר אינגליס במהלך שימוע האישור שנערך ע״י הקונגרס מוקדם יותר החודש.
הקמת תפקיד מנהל הסייבר הופיע כאחת מהמלצותיה של ועדת סולריום למרחב הסייבר, ועדה דו-מפלגתית שהוקמה בשנת 2019 על ידי ג׳ון מקיין, על מנת לפתח אסטרטגיה להגנה על ארה״ב מפני מתקפות סייבר משמעותיות. ואולם, כתבה באתר ״פוליטיקו״ מאת אריק גלר מצביעה על כך שהקונגרס לא הגדיר במדויק את היקף התפקיד החדש ורוחב הרשאותיו, או מה תהיה חלוקת העבודה בינו לבין אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי בתחומי סייבר וטכנולוגיה חדשנית.
איסטרלי, בן 66, שירת בחיל האוויר האמריקני לפני שפנה לשירות הציבורי, ובילה כמעט 30 שנה בסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי (NSA). בין התפקידים שמילא במועצה: סגן מנהל משרד מדיניות ההצפנה, קצין תפעול מבצעים בכיר, וראש מחלקת סין וקוריאה – לפני שהגיע לתפקיד סגן מנהל הסוכנות, אותו מילא בין 2006 ל-2014. משנת 2015 מלמד איסטרלי הגנת סייבר באקדמיה הימית של ארה״ב.
התדירות, התעוזה והעוצמה של מתקפות סייבר דוגמת SolarWinds וקולוניאל פייפליין, כמו גם המעורבות הזרה בבחירות האמריקניות ומתקפות על חברות ענק דוגמת מיקרוסופט, מציבות זרקור על המאבק בפשיעת סייבר. בביקורו הראשון כנשיא ארה״ב מעבר לים בשבוע שעבר, הניח ביידן את התשתית להידוק שיתוף פעולה עם מדינות G7 ונאט״ו וסימן את רוסיה וסין כיריבים הגדולים ביותר בתחום זה. הנושא גם עלה בפגישתו עם מקבילו הרוסי, ולדימיר פוטין.
20/06/21 12:41
5.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בניין הכוח הימי של טורקיה נבחן בתרגיל האחרון ועוצמתו של הצי הטורקי, שהיא ללא ספק מרשימה, מייצרת הרתעה מול ציי מצרים ויוון. ואולי גם ישראל https://www.dzkk.tsk.tr/Anasayfa/Basin?url=denizkurdu-2021-tatbikati-166... הצי הטורקי סיים לאחרונה את התרגיל הימי הגדול ביותר שביצע אי פעם. בתרגיל שכונה "דניזקורדו" (Denizkurdu) השתתפו 132 ספינות קרב, 10 צוללות, 43 מטוסים, 28 מסוקים ו- 14 כלי טיס בלתי מאוישיים. "דניזקורדו" הוא תרגיל רחב היקף, אותו מקיים הצי הטורקי אחת לשנתיים. התרגיל האחרון שנפרס על פני שבועיים, בוצע בים האגאי ובים התיכון.
מטרות התרגיל הן לבחון את המוכנות האופרטיבית של הצי, לבחון תהליכי בניית תמונה ימית רב-ממדית בזירות לחימה מקבילות, לבחון את תורת הלחימה ולשפרה, ולשפר את שיתוף הפעולה בין כלל יחידות הצי, הלוקחות כולן חלק בתרגיל. התרגיל בוצע בשלושה שלבים מרכזיים. הראשון, תרגילי מוכנות עצמאיים של היחידות השונות. השלב השני, כלל תרגול מערכה בת ארבעה ימים בהשתתפות יחידות שונות בים האגאי, ובשלב השלישי תרגיל בשתי זירות הלחימה.
מעניין היה לראות כי הצי הטורקי שילב, בפעם הראשונה במסגרת התרגיל, הפעלה של כטב"מים מדגם TB2 Bayraktar. כטב"מ זה נושא טילים מדגם MAM-L, טילים מונחי לייזר לטווח של שמונה ק"מ, תורת החברה הטורקית רוקסטן. במסגרת התרגיל ירה כטב"מ מדגם זה טילים לעבר מטרה שהוכנה מראש לתרגיל.
חידוש נוסף שהוצג בתרגיל היה כלי השיט הבלתי מאויש (כשב"מ) מדגם ULAQ. הכשב"מ שפותח בתעשיה הטורקית Ares Shipyard , באורך של כ- 11 מטר, ומגיע למהירות של 35 קשרים. הכשב"מ נושא על סיפונו ארבעה טילים מונחי לייזר מדגם Cirit לטווח של 15 ק"מ וארבעה טילים נגד כלי טיס מדגם UMTAS לטווח של 8 ק"מ, שני הטילים תוצרת טורקיה. במהלך התרגיל, כשהוא נשלט מהחוף, ירה הכשב"מ שני טילים.
לתרגיל הטורקי משמעות אסטרטגית מרחיקת לכת. ראשית, התרגיל מהווה נקודת ציון משמעותית בבחינת האסטרטגיה הימית הטורקית, ה- Mavi Vatan, אשר יושמה בעשור האחרון, ומטרתה הגעה לעליונות ימית טורקית בזירות השונות, כצעד ראשון בים השחור, בים האגאי ובים התיכון; ובהמשך בזירות רחוקות יותר כמו הים האדום, הים הערבי והאוקיינוס ההודי.
התרגיל הציג יכולות מרשימות של הצי הטורקי לפעול במספר זירות במקביל, לבנות תמונה ימית רב-ממדית ולהפעיל כוחות אוויר וים בתיאום, כשהם מתבססים על תורת ההפעלה של נאט"ו. מעבר לכך, התרגיל הוא בבחינת מיצג של עוצמה צבאית וכוח, בעיקר מול מצרים, יוון וקפריסין, על רקע הסכסוך המתמשך בין טורקיה למדינות הנוגע לשאיפותיה של טורקיה להשתלט על אזורים כלכליים של מדינות אלו ולייצר דריסת רגל משמעותית בלוב.
שאיפותיה של טורקיה מתבססות על הצורך שלה למקורות אנרגיה מהים מחד, ומאידך להפיכתה למעצמה אזורית וחזרת גדולתה לימי האימפריה העותמנית. כך לפחות על פי חזונו של הנשיא הטורקי, ארדואן. שאיפותיו של ארדואן הביאו לבניין כוח משמעותי מאד של הצי הטורקי, במסגרתו הצטייד הצי בכלי שיט רבים נוספים, צוללות, טילים מתקדמים, כלים לא מאויישים ועוד.
בניין כוח זה נבחן בתרגיל האחרון ועוצמתו של הצי הטורקי, שהיא ללא ספק מרשימה, מייצרת הרתעה מול ציי מצרים ויוון. זאת ועוד, במסגרת התוכנית השאפתנית, Mavi Vatan, הכריז ארדואן כי כוחות הצבא הטורקיים יסתמכו עד 2025 על מאה אחוזים של רכש צבאי טורקי ויקטינו את התלות של אספקת ציוד צבאי ממדינות זרות. בתרגיל הימי הוצגו מספר יכולות טכנולוגיות מרשימות של התעשייה הצבאית, בפיתוח כלים לא מאויישים, כלי שיט וטילים.
יתר על כן, מעבר להתרשמות מהטכנולוגיות ומהמערכות שפותחו על ידי התעשייה הטורקית, הרי שהשימוש בהם מצביע על החשיבה האסטרטגית של הצי הטורקי של שימוש בכלי טיס לא מאוישים לאיסוף מודיעין, בניית תמונה ימית ולתקיפת מטרות ימיות מהאוויר, כמו גם שימוש בכלי שיט לא מאויישים להגנה אווירית על כלי השיט האחרים ולתקיפת מטרות ימיות בטווחים ארוכים באמצעותם.
החשיבה האסטרטגית הטורקית היא חשיבה מודרנית ומתקדמת, המשלבת מרכיבים של כלים לא מאויישים בלחימה הימית. בסיום התרגיל, סיכם שר ההגנה הטורקי, כי טורקיה עושה דרכה בביטחה למימוש חזון עצמאותה הטכנולוגית.
20/06/21 10:24
4.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכת ה- iSNS של חברת אלביט מערכות, תשולב בצי של מטוסי ה- F-15 אילוסטרציה. צילום: דו״צ יצרנית המטוסים בואינג בחרה במערכת ה- iSNS של חברת אלביט מערכות, מערכת לחיסון ה- GPS כנגד חסימה ושיבושים בערוצי לווין, ותשלב אותה בצי המטוסים של מטוסי ה-F-15 של לקוח ששמו לא פורסם. מערכת ה- iSNS שיוצרה ופותחה על -ידי אלביט מערכות בישראל, מספקת חסינות נגד שיבושים בערוצי הלווין של ה GPS ומטפלת באותות מפריעים הפועלים בתדרים מקבילים.
לורן גרמליך (Lauren Gramlich), מנהלת תוכניות בינלאומיות של מטוסי F-15 בואינג, אמרה: "לאחר בחינה מדוקדקת של מערכות דומות, הפתרון של אלביט מערכות נבחר בשל ביצועיו המוכחים ואינטגרציה קלה של המערכת. מערכת ה- iSNS של אלביט מערכות, המספקת חסינות נגד חסימות ושיבושים בערוצי הלווין תענה על הדרישות התפעוליות התובעניות של הלקוח ובכך תדגיש את מחויבותה של חברת בואינג לשתף פעולה עם התעשייה הישראלית לקידום יכולות פלטפורמת מטוסי ה- F-15."
אדגר מימון, מנכ"ל אלביט מערכות ל"א וסיגינט, אמר: "אנו גאים שנבחרנו על- ידי חברת בואינג לספק את טכנולוגיית ה- iSNS הייחודית שלנו לפלטפורמת מטוסי F-15. אלביט מערכות היא ספקית ארוכת טווח של חברת בואינג, במיוחד עבור תוכנית F-15, העומדת בדרישות האיכות, זמנים האספקה והעלויות. מטוסי ה- F-15 מהווים פלטפורמה מרכזית בפורטפוליו שלנו מזה למעלה משני עשורים ואנו מצפים להמשיך בשיתוף הפעולה שלנו עם חברת בואינג בעתיד."
טכנולוגיות נוספות של חברת אלביט מערכות, הנמצאות בשימוש במטוסי ה- F-15 וה- F-15EX כוללות מערכות ראש מסוג Joint Helmet-Mounted Cueing System מאפשרת לטייס לכוון את מערכות החישה והנשק של המטוס כנגד מטוסי אויב ומטרות קרקעיות ע"י הפניית הראש בלבד, ללא צורך בתמרון המטוס כולו. כמו כן, מוצגים על גבי הקסדה נתוני הטיסה הנחוצים לטייס לביצוע משימתו.
תכנית ה- F-15 של בואינג משמשת אבן פינה לביסוס עליונות אווירית עבור ארצות הברית, ישראל ומדינות אחרות. במשך עשרות שנים מטוס ה- F-15 Eagle התפתח מבחינת יכולות, טווח וקיבולת מטען. בחודש יולי 2020 חתם חיל האוויר האמריקאי על חוזה עם בואינג לפיתוח 200 מטוסי F-15 חדשים תחת השם F-15EX.
מטוס ה- F-15EX החדש הראשון נחשף על -ידי חייל האוויר האמריקאי ב-7 באפריל 2021 והוא יישא את השם || .Eagle זהו מטוס הקרב המתקדם בעולם בו הוטמעו הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם. "במשך למעלה מ -70 שנה, חברת בואינג משתפת פעולה עם חברות שונות בישראל ולוקחת חלק פעיל בצמחית תעשיות החלל, הביטחון והטכנולוגיה במדינה", אמרה לורן גרמליך. "אנו מחויבים להרחיב את יכולות ההגנה והטכנולוגיה של ישראל לעשרות השנים הבאות."