08:27:26 | ◀︎ | גלנט: המלחמה בעזה תמשך חודשים | |
09:00:35 | ◀︎ | ניסוי בארה״ב: מסוק אפאצי׳ שיגר טיל ספייק לטווח 30 ק״מ | |
09:48:55 | ◀︎ | פרשנות | מה יכולה לעשות הקואליציה הבינלאומית נגד החותים? | |
10:51:44 | ◀︎ | הרמס 900 במלחמת חרבות הברזל: אספקת מודיעין זמן אמת | |
11:29:34 | ◀︎ | דיווח: מלאזיה מחרימה את חברת צים | |
12:00:16 | ◀︎ | צרפת, גרמניה ואיטליה חתמו על הסכם לפיתוח וייצור טנקים אירופאים | |
12:07:22 | ◀︎ | אימקו תספק מערכות נוספות לנגמ"ש איתן של צה"ל | |
12:43:59 | ◀︎ | חברה אמריקאית מספקת ליצרני חשמל ישראלים אלגוריתמים לניהול משק האנרגיה במלחמה |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/12/23 10:51
19.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״ראינו היתקלויות של חוליות מחבלים מצויידות ב-RPG כשהן יוצאות מבית חולים, יורות על כוח צה"ל ובורחות חזרה לתוך בניין בית החולים״, מעיד רס"ן ג', קצין ותיק בטייסת 166 תמונה: דובר צה״ל מערך כלי הטיס הבלתי מאויישים בחיל האוויר הוא גדול ופעיל ביותר במלחמה. רשימת הכלים יכולה להתחרות בחילות אוויר גדולים בעולם: איתן, שובל, כוכב, זיק, גיל, תמוז, דוהר שמיים ורוכב שמיים.
רובם כחולים של חיל האוויר, חלקם של התותחנים. לכל אחד מהם תפקיד שונה ומשימות מגוונות, שעיקרם סיוע לכוחות הקרקע המתמרנים, איסוף מודיעין ותקיפת מטרות.
איסוף מודיעין בזמן אמת
כוכב, הרמס 900 תוצרת אלביט מערכות, שייך למשפחת האוסף-תוקף. גם אוסף מודיעין וגם תוקף. הכטמ"מ כוכב מופעל על ידי טייסת 166 של חיל האוויר, תושבת בסיס פלמחים, ובימים אלו עובדת קשה בשמי רצועת עזה, מעל לראשי המתמרנים.
רס"ן ג', בן 41 תושב להבים, קצין ותיק בטייסת 166, משמש קצין תקיפה כוכב במלחמה מתחילתה. איש מילואים, בחייו האזרחיים עובד התעשיה האווירית עוסק בתכנון וייצור המל"ט HERON, 'איתן', כלי הטיס הבלתי מאוייש הגדול ביותר של צה"ל. בשיחה מיוחדת עם רס"ן ג', שמענו על יכולות כוכב, הכטמ"מ (כלי טיס מאוייש מרחוק) של טייסת 166 ושל רס"ן ג'.
"המשימה העיקרית של כוכב היא איסוף מודיעין בזמן אמת ומודיעין שאספנו במשך שנים. מדובר בכלי אוסף-תוקף בעל יכולת תקיפה עם חימוש מדוייק שמסוגל לבצע תקיפות כירורגיות. החימוש של כוכב יודע להיכנס לתוך חלון, תוקף מטרות אדם ומבנים. הרמס 900 פועל מאז אוקטובר-נובמבר בשתי הזירות, בדרום ובצפון, במשימות סיוע לכוחות מתמרנים ותקיפה.
"היתרון שלנו הוא שהכלים נמצאים מעל לכוח ולא מנגד, הכטמ"מ שוהה זמן באוויר ומספק ללקוחות מידע מה קורה מאחורי הגבעה, בסמטה הסמוכה, ברחוב. אנו מזהים איומים עבור הלקוחות המתקדמים תוך כדי תמרון. עוסקים גם באמנעה, לגלות איום מרחוק ולהתריע לכוח בעוד מועד. המג"ד או המח"ט מקבלים ממערכות כוכב תמונת מצב היכן האויב, מיקום הגדודים מול האויב".
התמונה שמצלמות מערכות כוכב נקלטת בחוזי בקרון הפיקוד הנמצא במרחק של עשרות ק"מ מאזור הלחימה. מצלמות כוכב מצויידות בחיישני E0 אלקטרו-אופטיים ו-IR אינפרה-אדום וראיית לילה. המטוס חמוש בחימוש מדוייק ביותר. זה כטמ"מ מאוייש מרחוק, יש אדם במערכת, ולגורם האנושי תפקיד מפתח בהפעלה.
לטוס אוטונומית
רס"ן ג': "המטוס שלנו יודע לטוס אוטונומית, אך אנו מגדירים לו פרמטרים ונתוני טיסה, כמו גובה, מהירות, נ"צ ליעד, רדיוס טיסה. ניתן לשנות נתוני מטיסה תוך כדי. למערכת יש תקשורת קולית עם המג"ד המתמרן, והוא בחפ"ק שלו רואה את תמונת כוכב.
בחטיבה יש תא תקיפה שם מוצב מפעיל מטעם הטייסת. בכל חטיבה מתמרנת יש מפעילים שקולטים את החומר של כלי הטיס, והחומר מועבר למפקדים לטובת המשך התמרון וההתקדמות בבטיחות. במשך השנים גובשה תו"ל של שת"פ בין הטייסת לבין החטיבה. אנשי טייסת כוכב גם מכירים את הגזרות שבהם יפעלו במלחמה. מתרגלים יחד באימונים בימי שלום, והמפעילים מכירים אלו את אלו".
רס"ן ג', למרות וותיקותו בטייסת, מתפעל מהמספר הגדול של הכלים המופעלים במלחמת 'חרבות ברזל'. כמות התקיפות והעצימות הן מרשימות ביותר, לדבריו, וכך רמות הסיוע והצמידות של כלי הטיס הבלתי מאויישים לכוחות היבשה.
נושא הימנעות מפגיעה בבלתי מעורבים מעסיק את טייסת 166 כמו את כל טייסות חיל האוויר, מאויישות ובלתי מאויישות. מניסיונו האישי של רס"ן ג' בימים אלו: "אנו נלחמים באויב ממזרי ביותר, שיודע להשתמש באזרחים.
ראיתי (בחוזי הכטמ"מ) היתקלויות של חוליות מחבלים מצויידות ב-RPG כשהן יוצאות מבית חולים, יורות על כוח צה"ל ובורחות חזרה לתוך בניין בית החולים. ראיתי חוליות שרצות לתקוף בחסות שיירה הומניטרית.
"מגן אנושי: יש לנו סרטון של כוכב, שבו נראה מחבל תופס בעורפו של ילד והולך אתו ברחוב. הנער משמש מגן אנושי, כשהמחבל יודע שכלי טיס של צה"ל לא יפגע בו כשהילד צמוד אליו. את כל זה אנו רואים בחוזי של כוכב וכלים אחרים. ניתן להסיט את החימוש כדי לא לפגוע בבלתי מעורבים".
ליווי כוחות מתמרנים
ב-7 באוקטובר שהה רס"ן ג' בביתו בלהבים ע רעייתו ושלושה ילדיו, כאשר שמע פיצוצים וקיבל סרטון ווטסאפ ובו מחבלים בשדרות. הוא הגיע במהירות לטייסת, וחבריו שלחו לו בטלפון לקרון מיקומים של מחבלים. מאז ועד ימים אלו הוא מלווה חטיבות מתמרנות בתקיפות מהאוויר ברצועת עזה וגם בצפון.
רס"ן ג': "יש לי ניסיון רב בעולם התקיפה במל"טים. במלחמה הנוכחית יתרוננו בטייסת כוכב הוא הצמידות לכוחות הקרקע והיכולות שפותחו לליווי כוחות מתמרנים. קרון השליטה אמנם רחוק פיסית מהמתמרנים, אבל אנו לא נחים אף רגע בקרון ואנו קרובים אליהם בשדה הקרב. זה הכלי היחיד ששומר מגע רצוף עם הזירה ונשאר באוויר כדי לראות את תוצאות הפעולה שלנו".
20/12/23 12:07
15.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה תייצר ותספק ערכות חשמל ובקרה בהיקף של כ- 28.5 מיליוני ש"ח
קבוצת אימקו (Imco) הישראלית הודיעה כי קיבלה הזמנות נוספות ממנהל הרכש (מנה"ר) במשרד הביטחון הישראלי, לאספקה וייצור סדרתי של ערכות חשמל ובקרה לרכבי הקרב המשוריינים (רק"מ) של צה"ל.
ההזמנות הנוספות בהיקף של כ-28.5 מיליוני ש"ח כוללות ייצור של ערכות חשמל ובקרה לנגמ"ש איתן שצה"ל עושה בו שימוש נרחב במלחמה האחרונה.
קבוצת אימקו מעורבת בפיתוח של כמה מקווי הרק"מ המתקדמים ביותר של צה"ל, כולל טנק המרכבה ונגמ"שי נמ"ר ואיתן. באמצעות חברות-הבת שלה בתחום הביטחוני מספקת קבוצת אימקו לנגמ"ש האיתן רתמות ותיבות חשמל וכן מערכת ניהול וידאו וצגים מתקדמת המשלבת ניתוח AI בזמן אמת.
החברה מספרת כי תתי-המערכות שהיא מספקת לנגמ"ש האיתן חיוניות להפעלת מערכי התפעול שלו. הן מאפשרות שליטה בפלטפורמה המבצעית, תפעולה והצגת הממשק למשתמש.
מערכת המחשוב ומערכת ניהול הווידאו מתוצרת חברת-הבת ניר אור מציעה חליפת ניהול וידאו מלאה לרכב, הכוללת תצוגה מתקדמת וממשק שליטה אינטואיטיבי. המערכת מציגה את כל המידע הדרוש עבור המפקד, הנהג והתותחן, ומאפשר להם לנהל את המשימה בצורה חכמה ואפקטיבית תוך שיתוף מידע בזמן אמת.
תתי המערכות הללו, המהוות את ליבת המערכות התפעוליות של כלי המלחמה, מאפשרות לצוות לפעול תחת מדפים סגורים, להישאר מחוברים, לחלוק מידע ולקבל למעשה תמונת מצב בזמן אמת - מה שמשפר משמעותית את היכולת לבצע את המשימה, עם פוטנציאל שרידות גבוה ומינימום נפגעים.
אריאל קנדל, מנכ"ל קבוצת אימקו, אומר: "אנו גאים ושמחים על החלק המשמעותי שיש לנו בפרויקט האיתן, וגאים לפתח ולייצר מערכות מרכזיות המשולבות באיתן וברכבי קרב נוספים של צה"ל.״
20/12/23 09:00
13.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הניסוי בוצע כחלק מתכנית LRPM DR וטיל הספייק מיועד להיות מותקן על 18 פלטפורמות של הצבא האמריקאי Spike NLOS Demo | Credit: Photo by Technology Development Directorate – Aviation רפאל ממשיכה להתמודד על האפשורת להכניס את טיל הספייק לסל החימוש הסטנדרטי של מסוקי אפאצ׳י בצבא ארה״ב.
בשדה הניסויים יומה שבאריזונה נערכו ניסויים בהפעלת טילי ספייק (רפאל) ממסוק תקיפה אפאצ'י AH-64.
טיל ספייק אוויר-קרקע מיועד למסוקי תקיפה ומצוייד בחיישנים ובמערכת הנחייה מדוייקת.
מייג'ור בריאן האלי, ראש תחום אפאצ'י, אמר ל-US ARMY שהתכנית היא להתחיל לצייד מסוקי אפאצ'י בטיל ספייק מתחילת הקיץ הבא, וללא ספק השילוב יהיה 'משנה משחק'.
במהלך הניסויים ביומה שיגרו מסוקי אפאצ'י שמונה טייל ספייק ביום ובלילה וכיוונו למטרות נייחות וניידות בטווחים שונים.
בניסוי, מסוק האפאצ'י שיגר טיל למרחק של 30 ק"מ בתצורת רחיפה. בניסויים השתמשו בחיישנים אקוסטיים שאוספים נתוני קול.
האחראים לניסויים מסרו שאלגוריתמים של טיל ספייק הם קשוחים למדי ומתאימים לפעולה בתנאי סביבה מדבריים כמו במדינת אריזונה, והדבר מסייע לניסויי הפעלה בתנאי אמת.
המידע שנאגר בניסויים יאמת את הנתונים של שילוב עתידי בין מסוק תקיפה לבין טיל ספייק, וייערכו בדיקות התאמה של הפודים שיישאו את הטילים.
הצבא מצפה שמערכת Spike NLOS LRPM DR תהיה משולבת במלואה בכל 18 פלטפורמות Apache Echo Model V6 עד ספטמבר 2024.
20/12/23 09:48
12.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
יכולות הקואליציה מוגבלות לאיתור והשמדת משגרים באמצעות מטוסים או הנחתת כוחות מיוחדים למבצעים כירורגים | כל עוד הביטוח הימי יותר יקר מעקיפת אפריקה - לא יהיה שינוי מהותי נחלת הכלל, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4765235 הכוחות החות'ים שהכריזו מלחמה על ישראל לפני חודשיים החלו לאחרונה לפגוע בספינות סוחר אזרחיות שנעות בקרבת חופי תימן.
זה התחיל בתקיפת כלי שייט "ישראלים" לתפיסתם (כאלו עם בעלות ישירה או עקיפה מאוד של חברות של ישראלים כמו עידן עופר), המשיך לתקיפת כלי שיט שעוברים באזור בדרכם לישראל וממשיך בתקיפה של כלי שייט שאינם קשורים לישראל בשום צורה.
בימים האחרונים התגברו מאוד המתקפות ואיתן הכרזה של החות'ים שהם מטילים סגר ימי במבואה הדרומית של הים האדום לכל כלי שייט שקשור לישראל בעיניהם. בניגוד להצהרה הבומבסטית, בשטח, הם פועלים בנחישות ומוציאים לפועל שלל מתקפות.
בארסנל התקיפות שלהם ניתן למצוא שיגור טילי חוף ים, שיגור מל"טים מתאבדים, שיגור נחיל רחפנים, השתלטות כוחות קומנדו מסירות מהירות, השתלטות קומנדו ממסוקים וגם שיגור טילים בליסטיים (שלא ברור אם בכלל מסוגלים לפגוע בכלי שייט בים) לעבר ספינות.
הם גם לא חוששים לתקוף את כלי השייט הצבאים שמאבטחים את תנועת הסוחר באזור, ובמספר מקרים שיגרו חימושים שונים לעבר אוניות צבאיות של צי ארצות הברית, בריטניה וצרפת.
התגובה לא איחרה לבוא וכמה מחברות התובלה הימית הגדולות בעולם הודיעו שיפסיקו לשוט דרך מיצרי באב אל מנדב, הים האדום ותעלת סואץ ובמקום זה יקיפו את אפריקה במסלול ארוך (ויקר) הרבה יותר.
כ-10% מתנועת הנפט השנתית בעולם עוברת במיצרים וביחד עם סחורות בעלות של טריליון דולר, חסימתו מהווה שיבוש רציני לחופש השייט ולשרשראות האספקה הגלובלית.
ברור שמדינות העולם לא יקבלו את האקט הנפשע הזה בשלוות נפש ומסתמן שתוקם קואליציה בינלאומית בראשות האמריקאים להלחם בתופעה. הלב של הכוח הזה יהיה נומ"ט אייזנהאור שהייתה עד לא מזמן במפרץ הפרסי, והוסתה משם אל הים ערבי ומשם אל מול חופי תימן.
אליה יצטרפו הספינות (ואולי גם הצוללת פלורידה) שמהוות חלק מכוח המשימה שלה (חלקן, כמו ה- USS Carney, נמצאות כבר יותר מחודש בים האדום ונלחמות בחות'ים), ספינות בריטיות וצרפתיות שכבר נמצאות באזור, וכן כלים של איטליה, הולנד, נורווגיה, ספרד, בחריין ואיי סיישל.
כל הכלים הללו יהיו חלק מקואליצייה חדשה להגנה על נתיבי השיט בדרום הים האדום ומפרץ עדן, תחת השם Operation Prosperity Guardian.
מה תוכל לעשות קואליציה שכזו?
קודם כל הרתעה והכלה. אמנם החות'ים יורים חופשי על כלי שייט מסחריים, וגם- ישירות כנגד כלי שייט צבאיים, אבל יכול להיות שהמצאות של כלי שייט רבים מאוד, שמשתייכים למדינות שונות בקרבת החופים עשוי להעביר את המסר שכדאי לחות'ים להרגע. הקרנת הכוח הזו, במקביל לדעיכת העימות בעזה, יכול להביא להפסקת פעילויות האיבה של החות'ים והסרת המצור.
בהנחה שהאפשרות הזו לא תקרה, או לא תקרה בזמן הקרוב, ובנתיים החות'ים ימשיכו להשתולל, הקואליציה תאלץ לנקוט בפעולות שונות על מנת לממש את המטרה שלה, שהיא הבטחת היכולת לשוט בבטחה באזור.
הפעולה הראשונה, וכזו שמבוצעת כבר היום, היא אבטחה אקטיבית וריאקטיבית של השייט באזור.
בשבועות האחרונים כלי שייט של ארה"ב, בריטניה וצרפת יירטו חימושים שנורו לעבר ספינות סוחר, סייעו לכלי שייט שנפגעו וגם לכדו כוחות לו"ז שניסו להשתלט על ספינות.
סביר להניח שפעולות אלו ימשיכו ביתר שאת במהלך החודשים הקרובים, וגם במקביל לפעולות התקפיות אחרות. פעולות אלו תלויות בעיקר בהרכב הקואליציה ובאפשרויות שלהן לסכל את ההתקפות החות'יות.
לפי מה שמסתמן כעת, הקואליציה הזו מתבססת על נושאת מטוסים שעליה כמה טייסות תקיפה, ספינות שטח וצוללות חמושות בטילי ים אוויר, ים—ים וטילי שיוט, מפציצים וכטמ"מים אמריקאים שפרוסים בשדות תעופה שונים במזרח התיכון וכוחות מיוחדים למשימות פשיטה ולוט"ר.
מולם עומדים החות'ים שלהם מספר סירות מהירות, מסוקים, סירות נפץ בשליטה מרחוק, טילים, כטב"מים ומוקשים. אין לקואליציה צורך לתקוף ולהשמיד את כלי השייט של החות'ים מכיוון שאין להם כלים רבים כאלו והיכולת של הכלים לפעול כנגד כלי שייט בטווחים רחוקים מהחוף מוגבלת.
המאמץ העיקרי יופעל לנטרול והשמדת יכולת מנגד של החות'ים. על הקואליציה לאתר את המשגרים של טילי חוף ים והטילים הבליסטיים, את מחסני הטילים, אתרי השיגור (וגם מכמ"י חוף מרכישים, אם יש כאלו) ולהשמיד אותם.
יש להניח שטייסות ה F-18 שעל הנומ"ט יטלו על כנפיהן את מרבית משימות האיתור של המשגרים, ביחד עם אמצעי מודיעין שונים על גבי כלי השייט ובאזור. לאחר מכן מטוסים אלו יוכלו לשגר מגוון של חימושים מן האוויר אל עבר מטרות ניידות.
טילי טומהוק מספינות והצוללת של הצי וטילי סטורם שדואו מכלי שיט צרפתיים, יכולים להיות משוגרים כלפי כלים ואתרים נייחים. מעבר לכך, יכולות הקואליציה לפעול כנגד מטרות בחוף- מוגבלת למדי.
אמצעי נוסף שניתן להפעיל הוא פשיטה של כוחות מיוחדים שאפשר לשלוח מכלי השיט על ידי סירות מהירות שיכולות לנחות בחוף, כלי תובלת צוללים (שני אמצעים אלו יעילים רק כנגד מטרות ובסיסי אויב שקרובים לחוף) והנחתה בעומק החוף על ידי מסוקי סער.
הדבר מזכיר במקצת את פעולות הקואליציה כנגד סדאם במלחמת המפרץ הראשונה והמאמץ של כוחות מיוחדים במדבר העיראקי לאתר משגרי ואתרים שיגור ולהכווין אליהם מטוסי תקיפה (כפי שתועד בספר בראבו שתיים אפס שמתאר משימה כושלת של יחידת ה-SAS הבריטית).
האתגר במתאר הזה הוא השטח העצום והמאתגר (הרים, מדבר) ממנו פועלים החות'ים שיקשה מאוד על איתור והשמדת משגרים לפני שישגרו את החימוש כלפי כלי שייט.
אתגר נוסף הוא כמות החימוש שקיים בתימן אל מול זה שנמצא על סיפון הספינות. ספינות כמו ה- USS Carney כבר יירטה פעמיים מטחים של כמה עשרות טילים וכטב"מים ו"בזבזה" על כך כמות מכובדת של טילי SM-2.
בלתי אפשרי להשלים חימוש מסוג זה מחדש בזמן הפלגה ומחייב להכנס לנמל ידידותי קרוב לצורך תספוק.
צריך גם לקחת בחשבון שחלק מהספינות עלולות להפגע בסופו של דבר מהחימוש שהחות'ים ישגרו לעברן, ובמקרה כזה יצטרכו לקבל סיוע מכלי שייט אחרים בכוח ולהיות מפונות מהאזור לנמל ידידותי לתיקונים.
מה ה-EndGame?
לאחר התמוטטות השלטון המרכזי בסומליה החלו השבטים שגרו לאורך החופים לעסוק בפיראטיות באופן אינטנסיבי. אז, כמו היום, גובשה קואליציה בינלאומית להלחם בתופעה, ובאמת, לאחר זמן מה הפיראטיות באזור קרן אפריקה נחלשה והיום לא נחשבת לאיום משמעותי.
אבל - לקואליציה הנוכחית יהיה קשה לשחזר את ההישג ההוא, מכיוון שהאויב והאיום שונים לגמרי מסומליה.
האויב החות'י הוא יבשתי בעיקרי ויש לקואליציה ימית כלים מועטים לטפל באיום שכזה. לכן, קשה לראות איך הקואליציה הזו מגיעה להישגים צבאיים משמעותיים, בטח לא בטווח הזמן המיידי.
הם כנראה כן יוכלו לספק הגנה כלשהי לתנועת סוחר באזור, ולפגוע בגורמים צבאיים על אדמת תימן. האם זה יספיק בכדי להסיר את האיום לגמרי? כנראה שלא.
האם זה יספיק כדי להחזיר את האמון של חברות הספנות, כך שישובו להפליג דרך האזור? ייתכן - אם עלויות הביטוח יהיו קטנות מעלויות הקפת אפריקה.
בכל מקרה, נראה שפריסת הקואליציה והתחלת הפעולה שלה קרובות מאוד וסביר להניח שנראה עימות מזויין, גם אם מוגבל, בתקופה הקרובה.
20/12/23 11:29
11.85% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש ממשלת מאלזיה אנוואר איברהים הודיע שההחלטה היא מענה לפעולות של ישראל בעזה Photo by Venti Views on Unsplash מלאזיה הודיעה שתחרים את חברת הספנות הישראלית צים, ואניותיה לא יורשו לעגון בנמלי מלאזיה החל מעוד ארבעה שבועות.
ראש ממשלת מאלזיה אנוואר איברהים הודיע שההחלטה היא מענה לפעולות של ישראל שיש בהן הפרה של העקרונות ההומניטריים והחוק הבינלאומי.
ענקית הנפט BP הפסיקה זמנית העברת נפט בים סוף, ואילו חברת המכולות הגדולה פרונטליין הודיעה שאניותיה לא יפליגו בנתיב הזה.
כ-15 אחוזים מתנועת הספנות העולמית עוברים דרך תעלת סואץ, המחברת בין ים סוף לים התיכון, וזה נתיב הספנות הקצר בין אירופה לאסיה.
לעומת זה האנליסטים של גולדמן סאקס בניו יורק סבורים שלהפסקת תנועת האניות בים סוף לא תהיה השפעה גדולה על מחירי הנפט הגולמי והגז הטבעי הנוזלי, כיוון שמוצאים נתיבים חלופיים לאניות המובילות מוצרי אנרגיה.
20/12/23 08:27
10.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על המרדף אחרי בכירי חמאס אמר הרמטכ"ל בישיבת הקבינט כי "לפגוע בבכירים לוקח זמן״
מצור על בכירי חמאס. כוחות צה"ל בצפון הרצועה ובדרומה מתמקדים עתה במשימת איתורם ולכידתם של בכירי חמאס, ובראשם יחיא סינוואר ומוחמד דף.
צהל כבר הגיע למקומות שבהם שהה סינוואר זמן קצר לפני שהצבא הגיע, ולכן מניחים שהוא נמצא בתנועה. הגיעו גם למקומות שבהם שהה מוחמד דף.
שר הביטחון יואב גלנט אמר אתמול כי בצפון הרצועה צה"ל נכנס למצב של טיהור סופי וכניסה לתת-קרקע. בדרום הרצועה חאן יונס נהפכה לבירת הטרור החדשה.
לדברי גלנט, המלחמה הזאת תימשך חודשים, "ולא נרפה עד שהם יגיעו או לבית הקברות או לבית הכלא. המבצע יורחב ויגיע למקומות חדשים".
על המרדף אחרי בכירי חמאס אמר הרמטכ"ל בישיבת הקבינט כי "לפגוע בבכירים לוקח זמן. את ראשו של בין לאדן לקח עשר שנים לתפוס".
בנושא החטופים אמר אתמול נשיא המדינה יצחק הרצוג כי ישראל מוכנה לימי הפוגה נוספים תמורת שחרור חטופים. ראש הממשלה נתניהו נפגש אמש עם נציגים של משפחות החטופים. הוא אמר להם שהאדם היחיד שיש לו יכולת להחזיר את החטופים זה הוא, ראש הממשלה.
הלחימה בעזה: צה"ל הוסיף חטיבה ויחידת הנדסה לעיבוי הכוחות הלוחמים בדרום הרצועה, במרחב חאן יונס, מסר דובר צה"ל תא"ל הגרי. עד כה איתר צה"ל 1,500 פירים ותוואי מנהרות ברצועה.
יחידת שלדג של חיל האוויר ניהלה אתמול לחימה עזה במנהרות בלב העיר עזה. גדוד הסיור 6551, חטיבה 161 (בה"ד 1) אוגדה 162, גילה בבתי פעילי חמאס בג'באליה ובשכונות סמוכות מפות של תוואי מנהרות, ממצאים מודיעיניים ותמונות ילדים חמושים במדי חמאס.
מטוס קרב מוכוון צה"ל ושב"כ חיסל במרחב רפיח את צבחי פרואנה, איש כספים בולט של חמאס, שיחד עם אחיו עסקו בחלפנות ובהעברת עשרות מיליוני דולרים לחמאס ולזרוע הצבאית. הכספים שימשו להתעצמות צבאית, למשכורות למחבלים ולמימון פעילויות טרור.
ליד שג'עייה גילו לוחמי יחידת יהל"ם מטען נפץ, רובי קלשניקוב ומחסניות. כוחות זרוע הים תקפו אתמול מטרות טרור וכלי שיט של חמאס ששימשו לטרור. כוחות חיל הים המשיכו לסייע לכוחות המתמרנים.
20/12/23 12:00
9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברות חתמו גם על הסכם לפיתוח, יצור ותיחזוק משותף של טנק המערכה הראשי של צבא איטליה, המבוסס על טנק ליאופרד 2A8 הגרמני https://www.difesa.it/SGD-DNA/InfoCom/News/Pagine/KNDS_e_LEONARDO_siglan... החברה האיטלקית ליאונרדו (Leonardo) והקונסורציום הגרמני-צרפתי KNDS (KMW Nexter Defense Systems) חתמו בשבוע שעבר על הסכם ברית אסטרטגית לפיתוח ויצור דור חדש של טנקים אירופאים.
בהודעה המשותפת של החברות נאמר כי "מטרת ההסכם היא ליצור קבוצת ביטחון אירופאית אמיתית ובנוסף שיתוף פעולה הדוק יותר בתחום האלקטרוניקה היבשתית.
ֿ״ברית אסטרטגית כזו תאפשר יישום של תכניות בשיתוף פעולה בין מדינות אירופה, על ידי חיזוק הבסיס התעשייתי הלאומי שלהן ופיתוח הדור העתידי של פלטפורמות כלי רכב משוריינים, כולל מערכת לחימה קרקעית ראשית (MGCS)."
בנוסף, ליאונרדו ו-KNDS חתמו גם על הסכם לפיתוח, יצור ותיחזוק משותף של טנק המערכה הראשי של צבא איטליה, המבוסס על טנק ליאופרד 2A8 הגרמני.
כזכור, בחודש יולי האחרון דיווחנו כי בכוונת ממשלת איטליה לרכוש 125 טנקי ליאופרד 2A7 או 2A8 בשווי של כ-4.5 מיליארד דולרים.
יצוין כי מערכת המיגון האקטיבי "מעיל רוח" מתוצרת חברת רפאל הישראלית הנה ציוד תקני של טנק ליאופרד 2A8.
ההסכם בין ליאונרדו ו-KNDS מטרתו גם לייצר יותר יכולות פיתוח ויצור באיטליה ולהשתמש בהן עבור פרויקטים אירופאיים עתידיים.
משרד ההגנה האיטלקי עובד כרגע על שני פרויקטים מרכזיים לחידוש צבא היבשה שלו: הראשון כאמור הנו רכישת טנקי הליאופרד והשני רק"מ לחימת חי"ר חדש.
20/12/23 12:43
7.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טכנולוגיית Tigo Predict+ מאפשרת ליצרני חשמל ליצור מודלים של חיזוי ביקוש אנרגיה מדויקים וניתנים להתאמה אישית Photo by Bill Mead on Unsplash Tigo Energy, ספקית אמריקאית של פתרונות אחסון סולאריים ואנרגיה חכמים, מספקת תחזית צריכת אנרגיה עבור יצרני חשמל עצמאיים ישראלים עם טכנולוגיית Tigo Predict+.
טכנולוגיית Tigo Predict+ היא חלק מפלטפורמת Tigo Energy Intelligence, המאפשרת ליצרני חשמל ליצור מודלים של חיזוי ביקוש אנרגיה מדויקים וניתנים להתאמה אישית. התחזית נעשית מדי יום לקראת המחר ומאפשרת תפקוד תקין של שוק האנרגיה הלאומי בשגרה ובמלחמה.
תחזית Predict+ מופקת על סמך צריכת אנרגיה היסטורית ותחזית מזג אוויר בשיעור דיוק של כ-97.5% בממוצע. כך לפי החברה.
מתקפת הטרור שפרצה ב-7 באוקטובר השפיעה באופן משמעותי על צריכת האנרגיה בישראל. באזור עוטף עזה הצריכה ירדה פי 4 לעומת השבוע הקודם, בעוד הצריכה באזורים אחרים בארץ ירדה ביותר מ-10%.
צוותי אספקה ואלגוריתמים של Tigo Predict+ בילו ימים ולילות בזיהוי אילו אשכולות צרכני אנרגיה הושפעו (הקיבוצים בדרום/מלונות/מתקני תעשייה וכו') משינוי ההתנהגות. זאת, באמצעות תיוג ידני של דפוסים ספציפיים כ"נעשה מלחמה" וכיול מחדש של המודלים.
מאמצי Predict+ קירבו את דיוק התחזית למצב שלפני המלחמה תוך שלושה ימים, וסיפקו ליצרנים הישראלים ולשוק האנרגיה הלאומי חיזוי אמין.
Predict+ הוא מרכיב בפלטפורמת Tigo Energy Intelligence, פלטפורמה דיגיטלית שנועדה לייעל את שלבי התכנון, ההתקנה, ההפעלה, הניטור והתחזוקה של מתקנים סולאריים, ממערכות מגורים בודדות ועד ציי סולאריים מסחריים, תעשייתיים ושירותים.