הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/11/20 16:35
9.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לרגל ימי הקניות באינטרנט, מערך הסייבר הלאומי מפרסם היום שורה של המלצות לקנייה בטוחה ולאמצעי זהירות מהונאות ומהתחזויות ברשת. כמדי שנה, בימי הקניות המיוחדים חלה עלייה במספר אתרי האינטרנט המתחזים לאתרי קניות וכן בניסיונות דיוג, המאופיינים בהצעות מפתות המגיעות בדוא"ל, במסרונים או ברשתות החברתיות. השנה, מגמה זו התגברה אף יותר, הן בשל הניצול של תוקפים את תקופת האי ודאות במשבר הקורונה, והן בשל התלות הגוברת של אזרחים ברשת ובקניות מקוונות.
מנתונים של המערך עולה, כי רק בשבוע האחרון עלו בממוצע מדי יום כ-50 אתרים חדשים מתחזים לאמזון (Amazon), וכ-15 אתרים מתחזים לאיביי (eBay). רק בחודש אוקטובר האחרון התקבלו במערך כ-70 דיווחים על אתרים מתחזים שטרגטו ישראלים.
המלצות מערך הסייבר הלאומי לצרכנים
בדיקה וזיהוי אתרים מתחזים – מומלץ לבדוק האם יש ברשת סקירה או חוות דעת על האתר, ואם כן – האם יש סקירות רבות. סקירות בודדות הן סימן מחשיד. האם יש לאתר גם עמוד ברשתות החברתיות עם נפח פעילות – עמוד ללא פעילות רבה הוא סימן מחשיד נוסף. האם האתר מעוצב בצורה לא מקצועית – למשל, מכיל שגיאות כתיב או ניסוח לשוני לקוי. האם האתר מספק דרכי התקשרות מלאים, כגון מספר טלפון פעיל. ממצאים שליליים מסוג אלו עשויים להעיד על אתר מתחזה.
ככלל, מומלץ להגיע ישירות לאתר על ידי חיפוש בלתי תלוי, ולא דרך קישורים שמופצים בהודעות שונות. בנוסף, מומלץ לשים לב שכתובת האתר בדפדפן מתחילה עם https ולצידה מופיע סמליל של מנעול סגור. למתקדמים – רצוי לבדוק במנעול בשורת הכתובת את תוקף תעודת ה-SSL. חשוב לציין, שלא כל אתר המתחיל עם https או המכיל סמליל מנעול הוא אכן אתר בטוח, ועדיין ייתכן שמדובר באתר לא מאובטח או מתחזה, לכן, חשוב לבדוק את הסימנים הנוספים שצוינו כאן. כמו כן, שימו לב לאיות שם האתר. לעיתים תוקפים משתמשים בשם מוכר תוך שיבוש קל של האיות, כגון במקום asus.com משתמשים ב-asusi.com/
היזהרו מנסיונות דיוג – במערך ממליצים לשים לב במיוחד בימי הקניות להצעות מפתות המכילות קישורים או צרופות – בין אם הן מגיעות בהודעות SMS, בווטסאפ או בדוא"ל, או דרך הרשתות החברתיות. אם יש עניין בהודעה – עדיף להגיע לאתר המבוקש דרך חיפוש בלתי תלוי, ולא לפתוח קישורים או צרופות.
הכינו את מכשיריכם לקנייה – בין אם גולשים באמצעות מחשב נייח או נייד ובין אם באמצעות מכשיר סלולרי, מומלץ לוודא שמערכת ההפעלה והאפליקציות, כולל הדפדפן, מעודכנים לגירסה האחרונה. מומלץ מאוד להגדיר ביצוע "עדכוני מערכת" באופן אוטומטי, וכן לוודא שמותקנות תוכנות אנטי וירוס ותוכנת פיירווול מוכרות ואמינות.
חזקו את הסיסמה – מומלץ לוודא שהסיסמה שבחרתם לאתר הקניות היא ייחודית ואינה משמשת חשבונות נוספים, וכן אינה מורכבת מפרטים אישיים שניתן לאסוף עליכם יחסית בקלות באינטרנט, כגון תאריכי יום הולדת ושמות הילדים. מומלץ לבחור סיסמה המורכבת ממשפט אקראי, המשלב אותיות גדולות, קטנות, סימנים מיוחדים וספרות.
הוסיפו אימות נוסף לסיסמה היכן שאפשר – בכל מקום שמאפשר זאת, העדיפו כניסה לחשבון בהגדרת אימות דו שלבי ואף רב גורמי, כגון קוד שנשלח במסרון או קוד שניתן באפליקציות "מאמת החשבונות". כך גם במקרה שתוקף יצליח לפרוץ את הסיסמה שלכם, או להשיג אותה מכם במרמה דרך דיוג – הוא עדיין לא יוכל לגשת לחשבון.
הימנעו מלבצע רכישות בעת חיבור לרשת Wi-Fi ציבורית – במקרים רבים מדובר ברשתות שקל להאזין לתעבורת התקשורת שלהן, ובכך גם לאסוף מידע רגיש.
שמירה על כרטיס אשראי – מומלץ לבדוק האם האתר מאפשר לבצע תשלום באלטרנטיבות לכרטיסי אשראי, כגון ארנק אלקטרוני מאובטח. כמו כן, כדאי לבדוק שהאתר עומד בתקן pci dss של חברות האשראי (בדרך כלל מופיע סימן קטן בשלב הרכישה).
בקרה – כדי לוודא שפרטי כרטיס האשראי לא הגיעו לידיים הלא נכונות, כדאי לעקוב אחר החיובים בפירוט כרטיס האשראי. ניתן להשתמש בשירות של קבלת מסרון התראה בעת חיובים מעל סכום מסוים מהבנק או מחברת כרטיסי האשראי.
אם למרות זאת נפלתם קורבן להונאה, במערך הסייבר ממליצים לשנות מיד את הסיסמאות לכל החשבונות שלכם, לפנות מיד לחברת האשראי ולדווח למערך הסייבר הלאומי בחיוג למספר החירום 119.
11/11/20 15:17
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רון גריסרו, מנכ"ל מת"ף – זרוע המחשוב של הבנק הבינלאומי, מונה לראש החטיבה הבנקאית ולסמנכ"ל בבנק. מינויו הוא חלק מסבב מינויים שאושר על ידי הדירקטוריון. טרם ידוע מי ימונה למחליפו של גריסרו במת"ף.
גריסרו הגיע למת"ף ב-2017 ממנורה מבטחים, שם שימש כמנמ"ר, והחליף את אמנון בק. כמו כן, הוא היה במהלך הקריירה שלו מנמ"ר Cal וכיהן בתפקידי ניהול בכירים באמדוקס. לגריסרו תואר בהנדסה וניהול מאוניברסיטת תל אביב.
במהלך תפקידו במת"ף יישם גריסרו את קידום החדשנות והדיגיטל בבנק הבינלאומי. בפברואר השנה זכה הבנק בפרס מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים, בקטגוריה של טרנספורמציה דיגיטלית. כמו כן, במהלך כהונתו הוא התמודד עם המאבקים שניהל ועד העובדים של מתף על רקע השינויים והמעבר לדיגיטל. בפברואר אשתקד חתמו ההנהלה וההסתדרות על הסכם קיבוצי, והעובדים קיבלו תוספת שכר של 14%.
סבב המינויים מגיע לקראת פרישתו בסוף השנה של אילן בצרי, המשנה למנכ"ל וראש החטיבה העסקית של הבנק הבינלאומי. יחליף אותו בתפקידו בנצי אדירי, כיום סמנכ"ל וראש חטיבת המשאבים. לתפקיד זה תתמנה אלה גולן, שגריסרו יחליף אותה. מינוי נוסף שאושר הוא זה של עו"ד חביבה דהן, ראשת מערך הייעוץ המשפטי, שתמונה גם היא כחברת הנהלה, בדרגת סמנכ"ל.
עוד ביטוי לביסוס מעמדם של המנהלים הטכנולוגיים
העובדה שלתפקיד בכיר בבנק הבינלאומי מונה מנהל בעל רקע ניהולי-טכנולוגי עשיר מבטאת מגמה בהנהלות של ארגונים, בין היתר פיננסיים, שרואים באגפי המחשוב והדיגיטל בין העוגנים המרכזיים למימוש האסטרטגיה שלהם. כבר כיום, מנהלי טכנולוגיות בארגונים פיננסיים ועסקיים משמשים כסמנכ"לים והם שותפים לדיוני ההנהלות. המינוי של גריסרו הוא עוד צעד בכיוון זה.
גריסרו סירב להתייחס לידיעה. סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי, אמרה כי הוא "בעל ניסיון רב שנים בעולמות החדשנות והטכנולוגיה, והתשלומים. הוא יתרום רבת להנהלת הבנק בכלל ולחטיבה הבנקאית בפרט".
11/11/20 09:16
6.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מכשירי אנדרואיד ישנים לא יוכלו לגלוש באתרים רבים בשנת 2021 בגלל שמערכת ההפעלה בגירסאותיה הישנות לא כוללת את האישורים המתאימים לגלישה בפרוטוקול HTTPS, שמרבית אתרי האינטרנט משתמשים בו.
אחת מהספקיות המובילות של אישורים, Let's Encrypt, שהאישורים שלה משמשים כ-30% מהדומיינים באינטרנט, הודיעה כי תפסיק את הסכם הנפקת האישורים הצולב מול פלטפורמות שונות, והמשמעות היא, שכל הדפדפנים ומערכות ההפעלה שלא כוללים את אישור המקור שלה לא יפעלו מול אתרים ושירותים שכן משתמשים בהם. בהודעה שלה ציינה החברה, כי "תוכנות מסוימות שלא עודכנו מאז 2016 (כשאישור המקור שלנו התקבל לתוכניות מקור שונות) עדיין לא מסתמכות על האישור שלנו. בין הבולטות ביותר היא אנדרואיד בגירסאות שלפני 7.1.1. המשמעות היא, שגירסאות ישנות אלה של אנדרואיד לא יסתמכו על אישורים שנופקו על ידי Let's Encrypt".
הסכם האישורים הצולב מול פלטפורמות שונות נשאר בתוקף עד 1 בספטמבר 2021, אבל החברה תפסיק להנפיקו החל מ-11 בינואר 2021.
באתרים הטכנולוגיים פורסמה על רקע הודעת Let's Encrypt ההמלצה להתקין את דפדפן Firefox, שעושה ששימוש באישורים משלו, הכוללים גם את האישור של Let's Encrypt, ומכל מקום, אין זה מונע שיבושים באפליקציות ובפונקציות אחרות שמחוץ לדפדפן.
11/11/20 14:10
6.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עוד גיוס ענק בהיי-טק הישראלי: חברת הסייבר סנטינל וואן הודיעה היום (ד') כי היא גייסה 267 מיליון דולר. הגיוס בוצע בהובלת טייגר גלובל מנג'מנט, ובין המשתתפות בו היו סקויה קפיטל והמשקיעות הקיימות – אינסייט פרטנרס ו-Third Point Ventures. עם הסבב הנוכחי הפכה סנטינל וואן לחברת הסייבר הפרטית הגדולה בישראל, בעלת שווי של יותר משלושה מיליארד דולר.
סנטינל וואן נוסדה ב-2013 על ידי תומר וינגרטן, המנכ"ל, ואלמוג כהן. החברה מעסיקה כ-600 עובדים בישראל ובמדינות נוספות ויש לה כ-4,000 לקוחות, ביניהם בנקים, חברות קמעונאיות, חברות מזון ובתי חולים. ארבע מחברות הפורצ'ן 10 (Fortune 10) נמנות על לקוחותיה. הסבב הנוכחי הוא סבב הגיוס השישי של סנטינל וואן.
סנטינל וואן מציעה את פלטפורמת Singularity XDR, לטובת אבטחת סייבר מבוססת בינה מלאכותית. הפלטפורמה פועלת למניעה, איתור, תגובה וציד בנקודות קצה, מכולות, עומסי עבודה בענן והתקני אינטרנט של הדברים – וכל זאת במערכת XDR אוטונומית אחת. בחברה אומרים כי הם הראשונים שמתרחבים מהגנה על נקודות קצה בענן לפלטפורמת אבטחת סייבר מלאה, שמגנה ומפקחת על כל נכס בארגון.
מוקדם יותר החודש, חברת המחקר פורסטר ציינה את סנטינל וואן לשבח על החזר ההשקעה שהמוצר שלה מספק ללקוח. כמו כן, היא התברגה לרשימת 50 החברות ה-"משבשות" (Disrupte) לשנה זו של הרשת הכלכלית CNBC.
"מבט מגובש על הרשת הארגונית ואבטחה אוטונומית בזמן אמת"
וינגרטן אמר כי "טכנולוגיות הענן והאינטרנט של הדברים מעצימות את כוח העבודה המבוזר של ימינו. נדרשים מבט מגובש על כל הרשת הארגונית ורובד אבטחה אוטונומי בזמן אמת בכל הנכסים המחוברים, כדי להגן על אנשים, עסקים והנתונים שלהם, באשר הם. הפלטפורמה שלנו, שיושבת על הענן, נועדה במטרה לאבטח ולהפעיל את הנתונים הארגוניים בכל מקום שבו הם נמצאים".
ניקולאס וורנר, סמנכ"ל התפעול של סנטינל וואן, ציין כי בתקופת הקורונה רשמה החברה צמיחה בעסקים שלה. הוא חזה כי החברה תמשיך לצמוח, שכן "הביקוש לטכנולוגיה גמישה, שיכולה לעבוד אוטומטית – מבלי להזדקק לשירותים ולצוותים – יוסיף לגדול עם התפתחות האיומים".
11/11/20 14:30
6.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה הושקה בעולם ובישראל VSphere 7.0, גרסה חדשה לפתרון הווירטואליזציה החזק ביותר בעולם. השקת ה-VSphere 7.0 מהווה סמן ימני לתעשייה כולה, שכן היא עשירה בחידושים משמעותיים ובערך מוסף אמיתי לביצוע נכון יותר וקל יותר של הטרנספורמציה הדיגיטלית הארגונית. לקראת ה-VMware vForum, אירוע החדשנות השנתי של VMware, שייערך אונליין ב-1 בדצמבר 2020, ישבנו לשיחה עם אריק מורנו, מומחה פתרונות VMware מתקדמים (SDDC) בחברת VMware, ועם דורון זוברמן, סמנכ"ל בכיר באמת מיחשוב, חברת ה-IT המובילה בישראל.
"VMware לוקחת אותנו בגרסה הזאת הכי רחוק שאפשר", אומר מורנו. "מדובר במעבר לאפליקציות מודרניות (cloud native applications), פתרונות לעולם ה-AI וה-ML, כמו גם ל-MicroDervice עם קונטיינרים, וכמובן אפשרות שיפור הביצועים והיעילות של האפליקציות על גבי השרתים הוירטואליים. מדובר במתן יכולות חזקות מאד ללקוחות שלנו שיזניקו קדימה את טרנספורמציה הדיגיטלית הארגונית שלהם". 5 חידושים שכל אחד צריך להכיר VSphere 7.0 היא הראשונה לשלב את עולם הקונטיינרים עם עולם הקוברנטיס לתוך ליבת הוירטואליזציה. כך שהיום ניתן להריץ קונטיינרים ומכונות וירטואליות בצורה מובנית באותה הפלטפורמה ועם כל היכולות המוכרות והאהובות בעולם הוירטואליזציה של VMware. לשדרג את כל התשתית בקליק אחד, באמצעות ה-Vlcm (ר"ת Lifecycle management). ניתן לנהל את כל אורך חיי ה-cluster הווירטואלי, מרמת החומרה ועד התוכנה, בתהליך אחוד, פשוט ואוטומטי. זו הפעם הראשונה שמנהלי הדטה סנטר יכולים, בתהליך אוטומטי וייסודי אחד, לשדרג את כל תשתית הווירטואליזציה שלהם מרמת החומרה, לרבות Firmware, דרייברים, הגדרות BIOS, ועד רמת התוכנה, כוללת גרסת ESXi. התהליך שקוף, אגנוסטי לרמת הגרסאות והתאימויות לתשתית הלקוח, ועובד עם רוב פתרונות השרתים הקיימים בשוק, לרבות HP, דל (Dell) ולנובו (Lenovo). הסוד בחיים הוא באיזון, ולכן ה-VSphere 7.0 מציגה יכולות איזון עומסים (workloads) וביצועים ב- cluster באמצעות ה-DRS2, אפילו בזמן ששרת ה-Vcenter לא זמין. מדובר ממש בהמצאה מחדש של כל מנגנון ה-DRS, שיתאים לאפליקציות החדשות כמו קונטיינרים ומכונות וירטואליות הדורשות ביצועים גבוהים במיוחד. שיפור יכולות ה-GPU מובנה בתוך ה-Vsphere hyper, שמבוסס על רכישת VMware Fusion ושילבו שם. היום אנחנו יכולים לספק GPU מתקדמות ישירות מתוך ה-Vsphere עבור מימושים של AI, ML, ו- Deep Learning. ככה מכניסים עוד מלא חידושים לסעיף אחד – ממש בקצרה, חשוב לספר שהגדלנו את ה-cluster ל-96 שרתים; שהגדלנו את התמיכה בזיכרון עבור SAP Hanna; התאמנו את יכולות ה-Vmotion ל-MonsterVM; ויש עוד המון להכיר וללמוד. אמת מיחשוב שותפה בכירה של VMware מטמיעה פתרונות VSphere 7.0
לדברי מורנו, "אמת מיחשוב מביאה לשולחן את הניסיון הרב, ההבנה העמוקה שלה את צרכי לקוחותיה וההיכרות המעמיקה עם התעשייה הישראלית על כל גווניה. בשותפות עם VMware, אמת מחזיקה היום במומחיות המקצועית הגבוהה ביותר לעשות טרנספורמציה דיגיטלית אחרת: באופן יעיל, שקוף, מהיר וחכם. אמת מיחשוב נחשבת למובילה טכנולוגית בהבנה ובהטמעה של הכלים שלנו, ואף נחשבת ל-early adopter.
אנחנו מזמינים אתכם ל-VMware vForum, לקבל מידע על פתרונות עדכניים וגישה לכלים הטובים ביותר, על מנת לקבל את היכולת לקחת את ה-IT הארגוני שלכם – לשלב הבא".
אריק מורנו, מומחה פתרונות VMware מתקדמים (SDDC) בחברת VMware. צילום: ניב קנטור
לדברי זוברמן, "אמת מיחשוב עשתה דרך מרשימה השנה עם גדילה משמעותית בפעילות מול לקוחות אסטרטגיים בשוק הישראלי, הוספת יצרנים מובילים למשפחה שלנו, מהתחומים החמים ביותר בעולמות ה-IT וגיוס טאלנטים מהטובים בתחום בהתאם. אנחנו מחזיקים שנה שנייה ברציפות ברמת השותפות הגבוהה ביותר בישראל, ואנחנו ממשיכים להיות שחקן אסטרטגי מוביל במגזר הביטחוני, הפיננסי, הרפואי והמוסדי, בעבודה משותפת עם חברת VMware. הלקוחות שלנו בתנועה מתמדת, בין אם הם עושים מיגרציה לענן, טרנספורמציה דיגיטלית או פריסת מערכת סייבר מתקדמת בארגון, אנחנו שם על מנת ללוות אותם, לתכנן יחד ולבצע באופן חכם, בטוח ונכון".
קישור לכניסה לדף האירוע.
11/11/20 15:34
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיסנת תוכנה מקבוצת אמנת זכתה במכרז של משרד המשפטים למחשוב תהליך בחינות הרישוי לרואי חשבון, שמאי מקרקעין וחוקרים פרטיים – כך פורסם היום (ד'). היקף הפרויקט מוערך במיליוני שקלים.
הפרויקט כולל מתן שירותי בחינות ממוחשבות, שירותי אינטרנט, מוקד סיוע טכני ותמיכה טכנית ביום המבחן. המשרד מקיים כ-64 בחינות לכ-10,000 נבחנים בשנה.
מחשוב הבחינות ייעשה באמצעות מערכת של אינספרה אססמנט (Inspera Assessment) הנורבגית, שסיסנת מייצגת אותה בלעדית בישראל. ייחודה של המערכת הוא שהיא מאפשרת לקיים את הבחינות מרחוק – דבר רלוונטי מאוד בתקופת הקורונה, שכן לא ניתן יהיה לקיים אותן פיזית.
המערכת של אינספרה כוללת אפשרויות של שליטה, בקרה וניהול המבחנים מרחוק. זאת, באמצעות פלטפורמה מבוססת ענן, שתומכת בכל מחזור החיים של הבחינה הממוחשבת, לרבות תכנון, יצירת שאלונים, ביצוע המבחנים, השגחה, הערכה, שיתוף וניתוח הנתונים. בסיסנת מציינים כי היא יכולה להתאים לכל סוגי הבחינות באוניברסיטאות, שמאז הקורונה מתמודדות עם האתגר של קיום בחינות מרחוק. בשוק קיימות כמה מערכות, חלקן נוסו על ידי מוסדות אקדמיים מסוימים בשנת הלימודים הקודמת, אולם כל האוניברסיטאות מחפשות כעת מענה מתאים לקראת בחינות סוף הסמסטר הראשון של השנה הנוכחית.
המערכת של אינספרה פועלת מזה יותר מעשור בגופים רבים, בהם יותר מ-100 אוניברסיטאות ומוסדות לימוד אחרים במדינות שונות, ומסייעת להם לעבור מבחינות על גבי נייר להערכה דיגיטלית. בסיסנת מציינים שיש לה ממשק משתמש קל ואינטואיטיבי, שמקל על אימוצה על ידי התלמידים והמרצים.
11/11/20 16:30
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מדיה-טק ממשיכה להרחיב את משפחת מעבדי ה-Dimensity שלה, שמכילים תמיכה מובנית בקישוריות סלולרית מהדור החמישי. ההרחבה הפעם היא כלפי מטה, עם Dimensity 700 – מעבד שהמטרה המוצהרת שעומדת מאחוריו היא להביא את התמיכה ב-5G גם אל שוק טלפוני הביניים ואף עוד מתחת לזה – או, לפי החברה, שה-5G יהיה זמין בכל נקודות המחיר.
המגוון שמציעה המשפחה הזו של המעבדים מקיף את כל הרמות של הטלפונים החכמים, ומדיה-טק ביצעה כמה עיגולי פינות כדי להתאים את המעבד כך שיהיה זמין גם ליצרניות קטנות, שמחפשות פתרונות זולים יותר.
ה-Dimensity 700 מיוצר בליתוגרפיה של 7 ננו-מטר והוא מבוסס על שתי ליבות Cortex-A76 במהירות של עד 2.2 ג'יגה-הרץ, כשלצידן שש ליבות מיושנות יותר, המבוססות על Cortex-A55 במהירות מרבית של 2 ג'יגה-הרץ. השבב הגרפי הוא ARM Mali-G57 בתצורת שתי ליבות ובמהירות של עד 950 מגה-הרץ שיכול לאפשר צילומי וידיאו צילום בעד 2K במהירות של עד 30 פריימים לשנייה – וכיום זה מספיק.
אמנם יש במעבד החדש שבב בינה מלאכותית, אבל הוא מיועד בעיקר כדי לעזור לצילום, כשה-Dimensity 700 יכול לתמוך במצלמה ראשית של עד 64 מגה-פיקסלים או בשילוב של 16+16 מגה-פיקסלים. כן תומך המעבד בזיכרון אחסון יחסית מיושן בתקן UFS 2.2 ובעד 12 ג'יגה-בייט של זיכרון RAM מסוג LPDDR4x-2133 הוותיק.
הרזולוציה המרבית האפשרית של המסך היא 2,520 על 1,080 פיקסלים, או +FHD ביחס היבט של 21:9. קצב הריענון המרבי הוא 90 הרץ. לפי החברה, טלפונים המבוססים על המעבד הזה יגיעו לשוק ברבעון הראשון של 2021.
11/11/20 17:38
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פאלו אלטו הודיעה היום (ד') כי היא רוכשת את אקספנס (Expanse) האמריקנית, שפועלת בעולם הסייבר, בניהול מרחבי התקפה, תמורת 670 מיליון דולר במזומן ובמניות. העסקה צפויה להיסגר במהלך הרבעון השני הכספי של פאלו אלטו.
הנרכשת הוקמה ב-2012 ועד כה גייסה 136 מיליון דולר. פלטפורמת האיסוף והתיוג שלה מנטרת את האינטרנט באופן שוטף, בחיפוש אחר נכסים חשופים, מבצעת הערכה של הסיכון הנובע מהם, וכן תיעדוף וניהול סיכונים. הנתונים שהפלטפורמה של אקספנס מוצאת מספקים למנמ"רים ולמנהלי אבטחת המידע בארגונים יכולת לבחון את הארגון מנקודת מבט חיצונית, כפי שהוא נראה על ידי התוקפים כשהם מחפשים אחר הזדמנויות וחולשות.
פלטפורמת אקספנס תעשיר את חבילת המוצרים של Cortex – החטיבה בפאלו אלטו שצמחה מתוך רכישת הסטארט-אפ הישראלי דמיסטו. מענקית האבטחה נמסר כי "הרכישה תעניק ללקוחות יכולת לאחות נתונים חיצוניים ופנימיים, ומפת איומים שמספקת נקודת מבט מוכללת ומקיפה על חוסנו של הארגון".
בין לקוחותיה של אקספנס נמנות חברות מרשימת הפורצ'ן 500 בתחומי הפיננסים, הבריאות, הבידור והטכנולוגיה, וכן ארגונים ממשלתיים, לרבות המשרד לביטחון המולדת וצבא ארצות הברית, אקסנצ'ר, לוקהיד מרטין ופייפאל. מייסדיה – ד"ר טים ג'וניו, המשמש כמנכ"ל, וד"ר מאט קראנינג, סמנכ"ל הטכנולוגיות – יצטרפו להנהלת פאלו אלטו.
רכישה 'משנת משחק' בתעשיית הסייבר?
מהרוכשת נמסר כי "כאשר חברות מתחילות תהליכים של דיגיטציה, לעתים קרובות הן משאירות נכסי IT קריטיים נגישים לאינטרנט – מה שמהווה נקודת תורפה שתוקפים והאקרים עלולים לנצל. החשיפה הזו הלכה והתגברה יחד עם מגמת המעבר המואץ לעבר עבודה בסביבות ענן ועבודה מרחוק". לפני שנה ערכה החברה מחקר מקיף, שנתון מרכזי שעלה ממנו היה שמחצית מארגוני הפורצ'ן 500 חשופים לפריצה באמצעות גישה מרחוק.
ניקש אורורה, מנכ"ל ויו"ר פאלו אלטו, אמר כי "הרכישה מאפשרת לנו להציע את הפתרון הראשון בתעשייה שמשלב נקודת מבט חיצונית ופנימית על כל מערך אבטחת הסייבר של החברה. אנחנו מאמינים כי מדובר ב-'משנה משחק' בתעשיית הסייבר העולמית".
ד"ר ג'וניו ציין כי "המשימה שלנו היא לגלות ולהפחית סיכונים שאף אחד אחר לא יכול למצוא. הארגונים הגדולים והמורכבים בעולם סומכים עלינו שנגלה באופן שוטף איומים, שמשתנים תדירות. אנחנו מצפים לשלב כוחות עם פאלו אלטו כדי לסייע באבטחת האינטרנט עבור ארגונים וממשלות ברחבי העולם".
עוד רכישה של ה-"צ'ק פוינט קילר"
את פאלו אלטו הקים הישראלי ניר צוק, שהיה קצין ב-8200. לפני יותר מ-20 שנים, ב-1999, צוק עזב בטריקת דלת את צ'ק פוינט, שבה הוא היה העובד השכיר השלישי והמהנדס הראשי. הוא עבר לארצות הברית וכתב על לוחית הרישוי של המכונית האמריקנית שלו CHKPKLR – צ'ק פוינט קילר.
בשנת 2000 הקים צוק את וואן סקיור, ששנתיים אחר כך נמכרה לנטסקרין ב־45 מיליון דולר. כעבור שנתיים גם נטסקרין נמכרה, לג'וניפר – בארבעה מיליארד דולר, וצוק היה לסמנכ"ל הטכנולוגיות של הענקית האמריקנית בגיל 33 בלבד. אבל הארגון הגדול והמסורבל לא התאים לו, וכעבור שנה הוא עזב והקים את פאלו אלטו.
פאלו אלטו עקפה את צ'ק פוינט ונחשבת כיום לחברה המובילה בעולם בסייבר, עם נתח השוק הגדול ביותר וכ־60 אלף לקוחות. ב־2015 היא עקפה את צ'ק פוינט גם בשווי. החברה של צוק חגגה את המאורע בשלט חוצות שתלתה בנתיבי איילון, בסמוך למשרדי המתחרה, עם הכיתוב: "זה עתה עברתם את צ'ק פוינט. גם אנחנו".